Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde gaat als geneeswijze uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daar worden, zoals de naam doet vermoeden, natuurlijke middelen voor gebruikt.

De natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde. De primitieve mens maakte al gebruik van planten en kruiden. Niet alleen om te eten, maar ook om te genezen en gezond te blijven. Deze mens leefde nog dichtbij de natuur en wist precies welke planten veilig en gezond waren en welke giftig. Zij gebruikten nog het natuurlijke instinct, net zoals dieren dat nu nog doen zoals een ziek dier dat herstelt door te vasten of de juiste voeding weet te vinden om weer aan te sterken. Of een boom die herstelt nadat een tak is afgebroken. Veel medicijnen zijn gebaseerd op stoffen die oorspronkelijk van dieren of planten komen.

Welke soorten natuurgeneeskunde worden er ingezet?

Wanneer er via de biotensor een disbalans wordt aangegeven, wordt er gezocht naar natuurlijke middelen om deze op te heffen. Om tot balans te komen kunnen er diverse middelen ingezet worden, zoals vitaminen, mineralen, bioresonantiedruppels/korrels, homeopatische middelen, Bach bloesemremedies, en/of Schüssler celzouten.