Schüssler celzouten

Helpen je lijf helen!

Schüssler celzouten

Wat zijn celzouten?

Zoals je wellicht weet bevat voeding verschillende mineralen. Enkele bekende mineralen zijn Magnesium, Kalium, Calcium. Je lichaam bevat eveneens diverse soorten mineraal-zouten, ook wel celzouten genoemd. In de 19de eeuw is Dr. Schüssler (homeopathisch arts) op onderzoek uitgegaan. Hij wilde weten hoe je ziektes op een eenvoudige wijze kon genezen of de klachten ervan kon verminderen. Hij ontdekte dat ziektes en klachten ontstaan door een tekort aan een specifiek mineraal (celzout) in de cel. Door het mineralentekort aan te vullen kunnen de tekorten in de cel opgeheven worden. Dat doe je, door deze mineralen (celzouten) in verdunde vorm in te nemen.

Een tekort aan een specifiek celzout geeft specifieke klachten én laat specifieke karaktereigenschappen naar voren komen. Ook in het gezicht treden specifieke veranderingen op. Met behulp van een urineanalyse kom ik tot een diagnose en adviseer ik je welke celzouten aan te vullen. Hierbij geldt dat tekorten die al lange tijd bestaan, ook langere tijd nodig hebben om aangevuld te worden dan kort bestaande klachten.

Bij welke klachten kan ik celzouten gebruiken?

Celzouten worden bij zeer diverse klachten ingezet. Variërend van slecht slapen, menstruatie- en overgangsklachten, vermoeidheid (burn-out), terugkerende oorontsteking, lichamelijke stijfheid, verminderde weerstand, hoofdpijn, tot eczeem, (post-natale) depressie, verkoudheid en hoesten …
In sommige gevallen adviseer ik een combinatie van celzouten met bloesemremedies.
Mocht je twijfelen of celzouten iets voor jou of je kind zijn, neem dan even contact met me op.

Natuurgeneeskunde

Los je klachten op een natuurlijke wijze op.

Heb je gezondheidsklachten of zijn er al langer klachten die maar niet genezen? Die je dagelijks functioneren behoorlijk in de weg zitten? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en daar de behandeling gericht op inzetten. Op een natuurlijke wijze het lichaam ondersteunen en herstellen zodat je beter in je vel zit en jezelf weer fit, gezond en vitaal voelt. Precies DAT is wat ik als natuurgeneeskundige doe!